بنفشه کهلائي افزود: محمد عمو اوغلي صاحب دو پسر به نامهاي عبدالمحمد و عليخان بود. هر دو فرزند او در امر تهيه و توليد، قاليهاي نفيسي را از خود به يادگار گذاشتند که امروزه جزو با ارزشترين قاليهاي موزههاي داخل و خارج کشور به شمار ميروند.
اين کارشناس با بيان اينکه استاد عبدالمحمد در تهيه نقشههاي منحصر بفرد و رنگآميزي، مواد مورد استفاده و هماهنگ کردن نقشه و رنگ قالي تبحر خاصي داشت يادآور شد: از ديگر ابتکارات ديگر عمواوغلي تهيه قاليهايي به نرمي و سبکي پارچههاي آن زمان بود.
وي با اشاره به رنگرزي و استفاده کامل اين استاد از رنگهاي سنتي بيان داشت: رج شمار فرشهاي عمو اوغلي بين 40 تا 150 رج در هر 5/6 سانتي متر بود. در حاشيه بيشتر فرشها نيز گليمبافي به صورت سراسري و متصل به فرش بودهاند.
کهلائي در خصوص فرش نفيس و ارزشمند موجود در کاخ سبز گفت : از نمونه هاي شاهکار فرش اين استاد فرش 70 متري 120 رج در تالار آيينه ميباشد که طرح زيباي آن گلداني است که دسته گل مجللي در آن قرار دارد و به دستور رضاخان بافته شده و در بالاي آن کتيبه اي نيز مؤيد اين مضمون قرار دارد.
وي تاريخ پايان بافت اين فرش را 11 آذرماه 1307 اعلام کرد و گفت: قسمتهايي از اين فرش نيز در سالهاي 1371 تا 1373 توسط يکي از استادان مجرب به نام جليل جداري مرمت شده است. /118
انتهای پیام/